KUKKAKAUPPA

 

 

UKONHATTU
gallery/ekukkalogo

 

Meiltä saat muun muassa amppelit, piharuukut, sisäruukut, alta kastelevat ruukut, suojaruukut sekä ruukkusarjat. 

Ruukkukukat sekä viherkasvit:

- Kaktukset
- Eri palmulajikkeet
- Saniaiset
- Köynnökset 

Tuotteita on valtava määrä mistä valita, kysy ihmeessä myymälästä! 

 

Hoito-ohjeita:

- Pääsääntöisesti kukkivat kukat viihtyvät auringossa ja viherkasvit puolivarjossa tai varjossa. Kasveja on hyvä suojata liialta auringolta, varsinkin keväisin. Kysy floristilta lajikohtaiset ohjeet. 
- Kasteluveden on hyvä olla haaleaa. Vesimäärä vaihtelee huomattavasti kasvikohtaisesti. 
- Tasainen kosteus on useimpien kasvien mieleen. Pitkäaikainen kuivuus tai märkyys taas haittaavat kasvia kuin kasvia. 
- Ajoittainen sumuttaminen tekee kasveille hyvää kuivassa huoneilmassa. Poikkeuksena kuitenkin pehmeälehtiset kasvit. 
- Atsalea viihtyy puolivarjoisassa. Pimeän aikana se vaatii paljon vettä. Jos atsalea pääsee kuivahtamaan, upota se kokonaan huoneenlämpöiseen veteen. Suihkuta silloin tällöin lehtiä ja nuppuja. 
- Ruusubegonia viihtyy valossa, mutta ei pidä suorasta paahteesta. Se voidaan sijoittaa sisään tai ulos ruukkuun sateelta suojattuun paikkaan. Begonian lehtiä ei tule suihkuttaa. Kastelun tulee olla säännöllistä ja sen yhteydessä mieto lannoitus. Kuihtuneet kukat on hyvä poistaa. 
- Esikko viihtyy valoisassa ja viileässä paikassa. Runsas ja säännöllinen kastelu miedolla lannoituksella 
- Joulukaktus ei siedä suoraa paahdetta eikä liikaa kuivuutta. Kun kukkiminen on alkanut, sitä ei kannata siirtää. 
- Joulutähti ei saa päästä kuivumaan, vaan vaatii tasaisen kosteuden. Lannoitus ei ole välttämätöntä, mutta parantaa kasvin kestävyyttä. Joulutähti on arka vedolle ja viihtyy valossa. 
- Paavalinkukka (Saintpaulia) ei viihdy paahteessa. Paras paikka on puolivarjoinen ikkuna. Kasteluvesi annetaan aluslautasen kautta, jottei sitä roisku lehdille. Kastelu on kasvukaudella runsasta ja lannoitus kesällä säännöllistä. Kuihtuneiden kukkien poistaminen edistää kukkimista. 
- Ruukkuruusu viihtyy valoisassa, muttei auringonpaahteessa. Runsas kastelu ja lannoitus takaavat hyvän kasvun ja kukinnan. Viihtyy sekä ulkona että sisällä. 
- Tulilatvaa ei tarvitse kastella tai lannoittaa paljoa. Voidaan sijoittaa ulos paahteiseenkin paikkaan. Tulilatva ei vaadi runsasta kastelua eikä lannoitusta.

 


 

ruukkukukat