KUKKAKAUPPA

 

 

UKONHATTU

Joka päivä on aihetta onnitella tai vain ainoastaan viedä kukkatervehdys ystävällä, sukulaiselle tai vaikkapa liikelahjana. Syntymäpäivät, nimipäivät, hääpäivät sekä valmistujaiset näin esimerkkeinä. Kukkatervehdyksellä onnittelet myös silloin kun et itse pääse sitä henkilökohtaisesti tekemään. Tervetuloa tutustumaan myymälään valikoimaan! 

Tässä muutamia mukavia tekstejä onnittelukortteihin: 


- Ruusuja, liljoja, kanervaa. Sinun vuoksesi kukkaan puhkeaa maa. 
- Kukkasilla kaunehilla tiesi olkoon peitetty, yksi kukka minultakin sinne olkoon heitetty. 
- Kukkien tuoksua tulvillaan on juhlapäivä tää. Onnenhetket täyttäkööt sun koko elämää! 
- Olet olemassa, rakas ihminen. Elämä kaunis on, kun tiedät sen; ei tärkeintä se, mitä sanot, teet, vaan se, mitä olet - hymy, kyyneleet. Olet olemassa -sitä tarvitsen, kuin lintu ilmaa, maata kukkanen. 

Hoito-ohjeita:


- Aseta kukat mahdollisimman pian veteen, kun olet avannut ne paketista. Käytä puhdasta astiaa ja raikasta vettä. Puuvartiset kasvit ja viihtyvät lämpimässä vedessä, muille kannattaa laittaa haaleaa vettä. 
- Poista tarvittaessa alimmat lehdet, jottei niitä jäisi veden alle. Ne voivat hajotessaan pilata veden. 
- Floristi leikkaa normaalisti leikkokukkien varret vinosti terävällä veitsellä (ei saksilla), jotta ne saisivat lisää imupintaa vettä varten. Voit tarvittaessa toistaa tämän toimenpiteen. Poikkeuksena muista leikkokukista, hyasintin varsia ei tule leikata, vaan niissä tulee olla pala sipulia jäljellä. 
- Sidotut kimput on hyvä pitää sidottuina maljakossakin. 
- Pitkävartiset kukat, kuten amaryllikset, kannattaa asettaa korkeaan maljakkoon, jotta varret eivät ala nuokkua. 
- Monet leikkokukat hyötyvät leikkokukkavirkisteestä, joka ravitsee kukkia ja auttaa pitämään veden puhtaana ja bakteerittomana. Jos sinulla ei ole leikkokukkavirkistettä, voit käyttää sen sijasta esim. sokeripalaa, mutta vesi on tällöin syytä vaihtaa päivittäin ja samalla tarkistaa imupinnat. 
- Älä aseta leikkokukkia vetoon tai suoraan auringon valoon. 
- Useimmat kukat ovat herkkiä etyleenille, jota ne saavat kypsyvistä hedelmistä, vihanneksista ja pakokaasuista. Siksi kukkia ei kannata asettaa esim. hedelmävadin läheisyyteen. 
- Orkideat ovat erityisen herkkiä etyleenille ja lämpötilavaihteluille. 
- Tarkista aika-ajoin, että vesi on raikasta. 
- Jos tulppaanit alkavat nuokkua, kannattaa varret leikata uudelleen vinosti ja tarkistaa, että niiden vesi on raikasta. Vettä ei kannata laittaa paljoa, sillä muuten tulppaanit alkavat kasvattaa vartta.

leikkokukat

gallery/ekukkalogo2